fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Gimnazijalci u službi

 Naši učenici su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu Hrišćanske adventističke crkve III u Novom Sadu i 27.januara svoje talente stavili u službu. Nedugo nakon toga, 10. februara, gimnazijalci su posetili i crkvu u Bačkoj Palanci. Domaćini su nas predivno ugostili, ukazali nam punu pažnju i sa mnogo ljubavi pristupili svakom učeniku. Naši učenici su pevali i iznosili upečatljiva iskustva i tako kroz reč i pesmu uzdigli misli svih prisustnih ka neprolaznim duhovnim vrednostima. Vreme u Bačkoj Palanci smo iskoristili i za obilazak izletišta Tikvara.

U skladu sa temeljnim vrednostima naše škole sproveli smo posebnu anketu među učenicima da izaberu međusobom osobe koje vide kao: najljubaznije, najnesebičnije, najzahvalnije, osobe koje su uvek tu za sve i svakog, osobe od poverenja…Srećni smo zbog naših đaka što znaju vrlo jasno da prepoznaju prave vrednosti, a iznad svega jer ih ispoljavaju. Suština obrazovanja i vaspitanja je izgradnja karaktera i zrele ličnosti od čega će ljudi oko nas imati benefite. Zato mi u GŽJ imamo cilj da budemo promena koju želimo da vidimo u svetu jer „ako znamo sve tajne i sva znanja a ljubavi nemamo ništa smo.“ (1. Korinćanima 13, 2.)

Naš učenik IV razreda, Daniel Božinov, bio je jedan od samo 14 srednjoškolaca iz Novog Sada koji su učestvovali u programu „UChange“ – škola participacije mladih. Program je realizovao Omladinski savez udruženja “OPENS” uz podršku Saveta Evrope. Cilj škole je informisanje o značaju neposrednog učešća građana u donošenju odluka i razumevanja značaja učešća mladih u životu lokalne zajednice.

Povodom Dana žena, 8. marta učenici su delili knjige sugrađankama. Bili su to prijatni trenuci razgovora, sreće i zadovoljstva što se moglo videti na licima momaka koji su poklanjali knjige kao i svih sugrađanki što su dobile vredne knjige koje imaju trajnu vrednost. Ovom akcijom posejano je seme jevanđelja i molimo se da bude na blagoslov za večnost.

Svoju humanost i brigu za druge deca su pokazali i kroz učešće u akciji „Tvoje malo nekome je mnogo“ te su svoju garderobu poklonili korisnicima Svratišta za decu i mlade grada Novog Sada.