fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Završna svečanost 19. generacije

Gimnazija „Živorad Janković“ sa domom učenika u Novom Sadu ispratila je i 19. generaciju maturanata svečanim programom koji je održan 16. juna 2024.

Gimnaziju je sa puno ljubavi i žrtve osnovala Hrišćanska adventistička crkva sa ciljem da mladi dobiju mirno i sigurno mesto gde će sazrevati, učiti i u svoj karakter ugrađivati prave vrednosti. Upravo je to iskustvo i komentar roditelja i učenika ove generacije.

Glavni gost govornik Danilo Puškaš, koji trenutno radi na Njubold koledžu, ukazao je maturantima na prednosti adventističkog obrazovnog sistema čiji su oni deo kao, da je obrazovanje celoživotni proces i da uvek treba gajiti kreativnost – razmišljanje van okvira, smelost i veru. Svečanu dodelu diploma vodili su direktor Nikola Grujić i razredni starešina Danijela Grandić, istićući vrline svakog učenika po kojima ćemo ih pamtiti.

Posebno priznanje za pokazanu izvrsnost u radu i ponašanju od Trans-evropske divizije primile su učenice Mariana Barišić i Teodora Todoran i čestitamo im na tome. Naših šestoro maturanata sa dobrim temeljima idu dalje na svom životnom putu i zahvalni smo Bogu što su bili deo naše škole a zaposleni u gimnaziji sa radošću otvaraju vrata škole za nove generacije koje će u njoj sticati znanja, veštine, vrline i prijateljstva za život.