fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Nagrada za Gimnaziju i putovanje u Temišvar

Naša Gimnazija učestvovala je u projektu „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ koji je organizovala Pokrajinska Vlada Vojvodine za školsku 2022/2023. godinu. Tokom cele školske godine Škola je organizovala niz aktivnosti u kojima su učenici sticali znanja i prezentovali veštine na polju očuvanja životne sredine i podizanja svesti o prirodnim lepotama koje nas okružuju. Uspostavljanjem saradnje sa omladinskom organizacijom Aisec ugostili smo dvoje mladih iz Brazila koji su održali našim učenicima četiri radionice na temu „Ciljevi održivog razvoja.“ Naši đaci su pokazali svoju kreativnost pravljenjem ukrasa od prirodnih materijala. Takođe, učenici su uredili eko kutak u dvorištu škole i učestvovali u čišćenju ulica Novog Sada. Njihov aktivizam prepoznali su i pohvalili sugrađani što je lepo svedočanstvo za sve njih. Organizovano je i neliko eko patrola u okviru kojih je razvrstavan otpad: papir, plastika, limenke što je predato na dalje recikliranje. Učenici su na nivou škole organizovali i mini Sajam ekologije u okviru koga su predstavili vrlo zanimljivu ekološku igru. Obeležen je i Svetski dan vode akcijom ispred škole u okviru koje su učenici delili flajere o važnosti vode i flaširanu vodu.

Sve ove i niz drugih aktivnosti prepoznate su i Gimnazija je nagrađena za izuzetne rezultate u ovom projektu. Svečana dodela nagrada upriličena je u zgradi Pokrajinske Vlade 25. maja kada je posebno istaknuto da naša Škola već nekoliko godina doprinosi svojim učešćem u projektu.

Škola je organizovala i jednodnevno putovanje u Temišvar u Rumuniju  i to svih učenika i zaposlenih. Bilo je posebno provesti vreme u zelenom gradu kakav je Temišvar koji obiluje divnom arhitekturom i mnoštvom parkova u kojima smo se družili a takođe i upoznali istoriju ovog grada u pratnji turističkog vodiča. Bilo je to lepo putovanje na kojem smo dodatno produbili svoje zajedništvo.

 

Leave a Reply