fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Vesti iz drugog polugodišta školske 2021/22. godine

U toku drugog polugodišta školske 2021/22. godine organizovano je dosta aktivnosti sa ciljem unapređenja svih aspekata ličnosti naših učenika.

U okviru projekta „Upoznajmo Srbiju“ posetili smo Zrenjanin i Beograd u martu, zatim Sivac i Sombor u maju kao i Banju Koviljaču sa okolinom u junu mesecu.

Naši učenici su učestvovali u Aisekovom projektu „Teachnology“ u okviru kojeg su stekli zanimljive veštine iz programiranja i savremenih tehnologija.

Praktične vežbe iz hemije su organizovane na Poljoprivrednom i Farmaceutskom fakultetu i to je bilo baš zanimljivo i korisno.

U okviru predmeta Obrazovanje za održivi razvoj obeležili smo 22. mart kao Svetski dan vode i tom prilikom podelili na stotine flaširane vode i flajera o važnosti vode našim sugrađanima.

Naša škola učestovala je na Sajmu obrazovanja i knjiga koji je u martu upriličen na Novosadskom sajmu.

Iskoristili smo priliku da učinimo nešto dobro za naše komšije pa smo organizovali podelu časopisa Život i zdravlje i knjiga.

Takođe, u saradnji sa organizacijom Patria upriličena je humanitarna večera za štićenike ove organizacije a kao podrška projektu LicaUlice.

Obogatili smo naš kulturni život posetama Galeriji Matice srpske, Spomen zbirke Pavle Beljanski, Muzeja Vojvodine i Muzeja iluzije u Beogradu.

Naš učenik Luka Čolak osvojio je prvo mesto na međuokružnom takmičenju iz biologije koje je organizovano u Gimnaziji u Inđiji a plasirao se i među 20% najuspešnijih učenika na republičkom takmičenju koje je organizovano na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

Učenica III razreda Anđela Germanac osvojila je 2. mesto na državnom školskom prvenstvu u džudou u Beogradu kao i srebrnu medalju na 9. školskoj olimpijadi koja je organizovana u Zrenjaninu.

U junu mesecu za naše učenike organizovan je poseban nagradni izlet sa edukativnim radionicama na Fruškoj gori i vožnjom katamaranom zbog izuzetnih rezultata u projektu „Za čistije i zelenije škole Vojvodine.“

Gimnazija pruža kvalitetnu nastavu, ima posvećen tim nastavnika i mnogo vannastavnih aktivnosti kroz koje rastemo kao ličnosti i usvajamo životne veštine koje su nam neophodne za kvalitetan život.