fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Znanje za život u gimnaziji Živorad Janković

Novu školsku 2022/2023. godinu počeli smo sa 15 novih učenika koji su došli iz najrazličitijih mesta naše države, regiona ali i daleke Rusije i Australije.

Pred početak nastave naši zaposleni su imali tim bilding u Banji Koviljači gde smo razmenili ideje za rad sa učenicima i ojačali naš timski duh. U okviru ovog putovanja obišli smo i specijalni rezervat prirode Zasavicu.

Godina 2022. je posebna za našu školu jer obeleževamo 20 godina od osnivanja. Tim povodom upriličena je posebna svečanost 17. septembra kada smo se zahvalili svima koji su ostavili pečat u školi svojim posvećenim i predanim radom.

Krajem septembra posetili smo Sajam ekologije i dali doprinos time što smo odneli velike količine recikliranog otpada koji savesno sakupljamo kako bismo zaštitili životnu sredinu.

Od 14-16.oktobra organizovano je putovanje u Sarajevo. Bilo je ovo posebno iskustvo za sve naše učenike jer je najveći deo dece prvi put posetio ovaj poseban grad. Lepo vreme smo iskoristili i za druženje na planini Trebević, posetu vrelu Bosne i nezaobilaznu Baščaršiju.

 

Naši maturanti Luka Macura, Milan Stanisavljević i Lea Aranđelović osvojili su prvu nagradu na konkursu Ministarstva trgovine na temu „Upoznaj svoja potrošačka prava“. U konkurenciji svih srednjih škola u Republici Srbiji njihov video je ocenjen, od strane četvoročlane komisije, kao najbolji te su dobili izuzetno vredne nagrade. Svečanost dodele priznanja i nagrada upriličena je u okviru Sajma obrazovanja u Beogradu.

Naša učenica II razreda Lara Čolak osvojila je treće mesto na opštinskom takmičenju u stonom tenisu koje je održano u Novom Sadu.

Imali smo priliku da provedemo poseban dan u Sremskim Karlovcima gde smo u pratnji lokalnog vodiča upoznali istoriju i znamenitosti ovog značajnog mesta. Boravak smo upotpunili odlaskom na vidikovac sa kojeg se pruža izuzetan pogled na grad i reku, zanimljivim radionicama u Dvorskoj bašti kao i vožnjom katamaranom po Dunavu.

Ugostili smo doktora Donalda Milera koji nam je održao odlično zdravstveno predavanje o zdravom stilu života.

Mi treba da težimo izvrsnosti u svakoj sferi našeg života. Misija gimnazije je upravo da u svakom detetu podstakne tu težnju.