fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Svečani prijem učenika na početku nove školske godine

„Nemamo razloga da se plašimo budućnosti osim ako zaboravimo kako nas je Bog vodio u prošlosti.“ Ovim rečima počeo je svečani prijem nove generacije učenika upisanih u Gimnaziju „Živorad Janković“ u Novom Sadu u školsku 2024/2025. godinu.

Sa osvrtom na sve što je urađeno i postignuto u prethodnom periodu zahvalili smo Bogu za vođstvo i uputili molitvu za blagoslov u novoj školskoj godini. Puni uzbuđenja i radosti pozdravili smo 18 novih učenika naše škole. Tom prilikom su dodeljene i pohvalnice za učenike koji su prethodne školske godine ostvarili odličan uspeh i primerno vladanje u našoj gimnaziji. Osmesi i zadovoljstvo, ali i trema bili si vidljivi na licima novih učenika. Tog dana upućene su poruke o važnosti obrazovanja, istrajnosti, upornosti, marljivosti i pravoj motivaciji za uspeh. Ukazano je na prednost obrazovanja i koliko naša škola pruža na duhovnom, emocionalnom, socijalnom i fizičkom planu. Suština postojanja naše ustanove je upravo dodatna vrednost koju pružamo našim učenicima.

Prigodni pokloni uručeni su svim đacima sa željom da se razvijaju i napreduju u našoj obrazovnoj instituciji. Svakom detetu je rečeno da u njemu leži ogroman potencijal koji treba otkriti i iskoristiti za napredak društva. Učenici i roditelji su upoznali sve zaposlene koji će raditi sa njima, podučavati ih i usmeravati u usvajanju pravih životnih vrednosti i vrlina.

Ovom prilikom ukazali smo dobrodošlicu i pozdravili nove preceptore Dianu i Radovana Tizmonar koji će u narednom periodu imati važnu ulogu u radu sa decom u našoj školi sa domom učenika. Ključna poruka bila je bazirana na ilustraciji aviona i važnom podsetniku da je naš pilot Bog koji najbolje zna put do odredišta tj. cilja i da ako Njemu verujemo nemamo razloga da se plašimo.