fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Vesti iz Gimnazije

Dana, 29. novembra učenici Gimnazije Živorad Janković organizovali su đačku invaziju humanosti u okviru koje je svako imao priliku da donese garderobu koju želi da pokloni drugima i time povrati osmeh na lice i ulije nadu onima koji su u potrebi. Odaziv učenika je bio iznad očekivanja čime su pokazali empatiju i razumevanje za one koji imaju mnogo manje od njih kao i zahvalost koja je vrlina kojom unapređujemo zdravlje.

 

U subotu, 16. decembra posetila nas je Mirela Lukić, blagajnica i predstavnik osnivača JIEU HAC i sa nama podelila snažnu poruku da je uvek potrebno da se držimo vodiča na našem životnom putu. Program je obilovao pesmama i nadahnutim rečima a bila je to ujedno i prilika da zahvalimo Bogu za vođstvo i zaštitu tokom 2023.godine.

Pred sam kraj prvog polugodišta učenici su, pod vođstvom nastavnice muzičke kulture Nikolete Stanisavljević, organizovali novogodišnji koncert u okviru koga su pokazali raskoš talenta i ljubav prema muzici. Bilo je to veče divne muzike i performans pevanja kao i sviranja različitih muzičkih instrumenata ali i posebne radosti za decu naših zaposlenih koja su primila novogodišnje paketiće. Takođe, događaj za pamćenje u našoj školi je i veče srpske kulture i tradicije kada su učenici uživali u srpskim specijalitetima podsećajući se osobenosti srpskog naroda.

Kroz niz različitih aktivnosti Gimnazija integrativno pristupa svakom učeniku u cilju ojačavanje svakog deteta za prave životne vrednosti.