fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Dodeljene diplome XII generaciji učenika Gimnazije „Živorad Janković“

Još jedna generacija učenika primila je diplome o završenom srednjoškolskom obrazovanju stečenom u Gimnaziji “Živorad Janković” sa domom učenika u Novom Sadu. Svoje školovanje je završilo 10 učenika sa izuzetnim uspehom, na šta su posebno ponosni svi zaposleni u Školi.

Završnoj svečanosti koja je održana 10. juna 2017 godine prisustvovali su roditelji i prijatelji maturanata, nastavnici kao i predstavnici školskog odbora..

Sekretar Glavnog odbora osnivača i prvi direktor Gimnazije „Živorad Janković“ sa domom učenika Igor Bosnić pozdravio je prisutne, a zatim se obratio maturantima sa kratkom porukom o budućnosti koja ih čeka.

Prisutni su mogli da vide i kratak film koji je prikazao interesantne scene iz života svakog maturanta, a nekoliko učenika nižih razreda se obratilo maturantima i za oproštaj im poklonilo po ružu kao znak prijateljstva.

Maturantima se zatim obratila Mira Čekanac Jakovljev, koja je bila razredni starešina ove generacije. Ona je istakla da je ovo bila najbolja generacija ne samo po uspehu nego i po pokazanoj zrelosti u različitim životnim situacijama.

Nakon toga razredni starešina je prozvala maturante, kojima je direktor Škole dr Saša Todorović uručio diplome. Tri učenika su dobili diplomu „Vuk Karadžić“ za posebne rezultate tokom školovanja, a ukupno 6 učenika je dobilo diplome i nagrade za odličan uspeh.

Prisutnima se obratila i Sara Tomić, đak generacije. Ona se zahvalila roditeljima nastavnicima, vaspitačima i ostalima koji su se brinuli o njihovom odrastanju tokom četiri godine i podsetila prisutne na četiri godine koje su brzo prošle.

Pevanjem himne Škole završena je i ova svečanost dodele diploma 12. generaciji učenika Gimnazije „Živorad Janković“.