fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Gimnazijalci u Beču

U skladu sa strateškim planom gimnazije u okviru projekta „Putuj, istražuj, služi“ učenici naše gimnazije u Novom Sadu posetili su Hrišćansku adventističku crkvu u Beču.

Bilo je to nezaboravno vikend putovanje. Krenuli smo na put tokom noći da bismo u ranim jutarnjim časovima stigli u glavni grad Slovačke – Bratislavu. Divan i šarmantan grad na obali Dunava privukao je našu pažnju i oduševio svojom arhitekturom. Naš vodič nas je na dopadljiv i zanimljiv način upoznao sa najvažnijim znamenitostima Bratislave i predstavio istoriju ovog grada. Po završetku obilaska i slobodnog vremena koje smo iskoristili za predah uputili smo se u Beč – našu glavnu destinaciju na ovom putovanju. Nakon dolaska u Beč usledilo je panoramsko razgledanje užeg centra grada: Ring, Trg Marije Terezije, dvorac Hofburg, Parlament, Većnica, Opera, zgrada Univerziteta, Burg teatar, katedrala Svetog Stefana… Prelep sunčan dan, pozitivna energija i osmeh na licima naših učenika svedočio je o njihovom zadovoljstvu što se nalaze u glavnom gradu Austrije. Nakon obilaska smestili smo se u hotel i uživali u odmoru nakon svega što smo videli tog dana.

Kada je osvanulo jutro krenuli smo u crkvu – Beč VII gde su nas toplo i srdačno dočekali naši domaćini. Svečano bogosluženje obilovalo je pesmama, molitvama, iskustvima i porukama iz Božije Reči te smo svi bili ispunjeni zahvalnošću prema Bogu što imamo jedni druge i što zajedno možemo da slavimo našeg Boga. Posle blagoslovenog programa usledio je zajednički ručak koji je bio toliko raznovrstan i bogat da nas je ostavio bez daha.

Dan smo iskoristili i za posetu dvorcu Šenbrun u čemu su nas vodili naši dragi domaćini. Ovo putovanje, iako je bilo kratko, pamtićemo po divnim sadržajima, gostoljubivosti i velikom srcu koje su naši domaćini pokazali. Hvala svim vernicima crkve u Beču za svu pažnju i ljubav koju su nam ukazali. Pamtićemo njihovu darežljivost i gostoljubivost.