fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Gimnazijalci u Banji Koviljači

Projekat naše Škole „Putuj, istražuj, uči“ realizovan je i tokom drugog polugodišta. Od 21-23.maja boravili smo u Banji Koviljači. Bilo je to uzbudljivo i edukativno putovanje. Najpre smo posetili Tekeriš, memorijalni kompleks podignut u čast herojima Cerske bitke. Sjajna priča o Mileti Milutinović i tekeriškom peškiru podsetila nas je na hrabrost, poštenje i čestitost kao najvažnije vrednosti.

Putovanje smo nastavili obilaskom Tršića, rodnog kraja Vuka Stefanovića Karadžića. Zatim smo se smestili u Banju Koviljaču i proveli divno vreme jedni sa drugima, uz puno smeha uživajući u prelepom banjskom parku, fontani i prirodi. Naš boravak smo obogatili odlaskom do vodopada Skakavac u Budimliji gde smo u netaknutoj prirodi proveli nezaboravne trenutke. Obilaske smo upotpunili i posetom najznačajnijim građevinama u Loznici. U nedelju smo uživali u etno selu Sunčana reka pored Drine.

Bilo je izuzetno lepo dok smo zajedno igrali odbojku na pesku, zatim vozeći kvadove i igrajući se sa životinjama. Naše putovanje zaokružili smo dvosatnom vožnjom Zvorničkim jezerom. Bila je to prava relaksacija za sve nas. Iznova prepričavamo sve što smo proživeli na ovoj ekskurziji i jedva čekamo novu priliku da „Putujemo, istražujemo i učimo.“