fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Prvo polugodište školske 2019/2020. ispunjeno aktivnostima

Naša moto je – Više od obrazovanja. Kod dece razvijamo skladno fizički, intelektualni, emocionalni i duhovni aspekt.  Škola pruža kvalitetno obrazovanje, dodatnu podršku učenicima u savladavanju gradiva, sazrevanje u prijatnoj atmosferi, dosta vannastavnih aktivnosti u vidu sekcija i radionica.

Po drugi put naša škola učestvuje u projektu „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ koji je pokrenuo Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Cilj nam je podizanje svesti o ekologiji i održivom razvoju kod svakog učenika. Ove školske godine nastavili smo projekat „Upoznajmo Srbiju“ sa ciljem da učenici posete više mesta u našoj državi kako bi se bolje upoznali sa osobenostima, specifičnostima i kulturom različitih krajeva.

Učenicu su posetili Šid i turistički lokalitet Morović 21.septembra, Kikindu 5.oktobra, opštinu Kovačica i rodni kraj Mihajla Pupina Idvor 19.oktobra, Bečej i dvorac Fantast 30.novembra.

Organizovana su i vikend putovanja na Zlatibor od 27-29.septembra i u Negotin od 1-3.novembra. Na Zlatiboru su svi učenici sudelovali u šetnji od 12km čime smo dali doprinos NURDOR-u kroz aplikaciju Pruži korak, posetili smo Stopića pećinu i vodopade Gostilje. U okviru posete Negotinu bili smo u rodnoj kući Stevana Mokranjca, obišli Lepenski vir i upoznali se sa prvim naseljima na našim prostorima a putovanje smo zaokružili obilaskom obnovljene Golubačke tvrđave.

Učenici III i IV razreda učestvovali su na radionicama u Kulturnom centru Novog Sada #Budućnost za 5 gde su prošli praktičnu obuku o preduzetništu, pisanju projekata i implementaciju biznis ideje. Đaci su obišli i JKP Vodovod gde su se praktično upoznali sa procesom prerade i distribucije vode u gradu.

Nakon serije predavanja u našoj školi koju je držao psiholog mr Nikola Grujić pod naslovom „Ti možeš – nauči kako“ organizovane su radionice koje je realizovala pedagog Danijela Grandić. Na praktičan i interaktivan način učenici su prošli teme: emocionalne veštine, promene u adolescentnom periodu i razumevanje sopstvenih i tuđih emocija uz razvoj empatije. Prvo polugodište završeno je posebnom kreativnom večeri na kojoj su učenici ispoljli svoje talente i brojne veštine.