fbpx
Temerinska 28, Novi Sad, Srbija +381 21 4736 184 +381 62 352 053

Drugo polugodište ispunjeno aktivnostima

U proteklom periodu đaci naše škole imali su priliku da učestvuju u nizu aktivnosti koje su imale za cilj njihov razvoj, podsticanje svestranosti i duhovno osnaživanje. Tokom drugog polugodišta u okviru projekta „Upoznajmo Srbiju“ posеtili smo nekoliko gradova. Poseta Ovči je realizovana 2. marta. Tog dana obišli smo i društveni centar humanitarne organizacije ADRA u Borči gde smo se iz prve ruke upoznali sa aktuelnim projektima. Od 9-10. marta bili smo u Nišu. U okviru ove posete obišli smo i vodopad Veliki buk u istočnoj Srbiji. Smotra duhovnog besedništva upriličena je 16. marta u našoj školi. Učestvovalo je desetoro mladih koji su pripremili kvalitetne govore na temu: „Niko da te ne prezire zbog tvoje mladosti nego budi primer u reči, u vladanju, u ljubavi, u veri, u čistoti.“ Poseta Subotici ostvarena je 30. marta. U okviru ove posete proveli smo lepe trenutke i na Paliću gde smo se družili i uživali u sunčanom danu. Poslednja poseta u okviru projekta ove školske godine realizovana je 25. maja kad smo posetili Beograd i Avalu gde smo se popeli i na toranj.

Od 5. do 11. marta u Novom Sadu je organizovan Sajam knjiga i obrazovanja. Ove godine po prvi put smo učestvovali na ovom značajnom događaju zajedno sa Izdavačkom kućom „Preporod“ iz Beograda.

Svetski dan vode obeležava se 22. marta. Tog dana učenici naše škole su učestvovali u posebnom projektu „Voda – izvor života“. Ispred naše škole i u centru Novog Sada svim prolaznicima su deljeni flajeri koje su napravili učenici I razreda u okviru predmeta Obrazovanje za održivi razvoj koji govori o važnosti, kvalitetu, potrošnji i načinima uštede vode. Ovaj projekat podržala je štamparija Eurodream kao i kompanija Minaqva koja nam je donirala flaširanu vodu koju smo zajedno sa flajerom delili sugrađanima.

Od 5. do 7. aprila organizovan je Vikend otvorenih vrata kada smo ugostili decu koja završavaju osnovnu školu. Tokom tri dana upriličeni su posebni programi sa ciljem da se deca upoznaju sa funkcionisanjem škole. U okviru ovog vikenda bili smo na Susretu mladih u Gospođincima, organizovano je kreativno veče a realizovan je i izlet na Frušku goru sa posetom Stražilovu.

Učenici III razreda su imali priliku da gostuju u Skupštini grada Novog Sada gde su izložili svoj projekat „Česme ponovo u centru i parkovima grada Novog Sada.“ Ovaj događaj je bio i medijski propraćen te Vas  pozivamo da pogledate prilog koji je emitovan na Novosadskoj televiziji.

Ovog polugodišta realizovali smo i posetu Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. U okviru programa „Muzeji za 10“ posetili smo nekoliko značajnih muzeja i galerija u Novom Sadu i upoznali se sa aktuelnim postavkama.

U našoj školi održana su i predavanja o održivom razvoju i reciklaži u februaru kao i edukacija o upravljanju novcem u organizaciji Narodne banke Srbije.